onsdag 28 juli 2010

Var försvann kommentar-länken?

Jag lyckades bädda in filen, tydligen, men då finns där ingen länk för att ge kommentarer??

Dela en presentation

Jag är full av beundran över hur hårt många av er jobbar med kursen under sommaren! Den ena tillämpningen efter den andra kan man ta del av. Jag känner att jag ligger långt efter i det tekniska, men det ger mig inspiration att prova!
Jag plockade fram en gammal ppt-fil som jag haft till OH, bara för att testa SlideShare. Ska bli spännande att se om det funkar.
Här är adressen
http://www.slideshare.net/ingridj1000/varme

Kan man också bädda in filen?

måndag 26 juli 2010

Mobilen i skolan och nyttan med delade dokument

Jag kollade just på Stefans film om mobilanvändning. Jag har ingen iPhone (än), men jag har använt en sådan lite grann. Helt fantastiskt vad man kan göra med en sådan. Sen är nästa steg att hitta användningsområden i skolan.

Jag var faktiskt inne och skrev ett par rader i dokumentet "Mobilen i skolan".
Här var det ju smidigt att ha ett gemensamt dokument att skriva i. Jag har inte använt Google Docs eller liknande i skolan, men ser nu nyttan av det om en grupp ska jobba ihop med en uppgift. Hur ser man vem som skrivit vad?

onsdag 21 juli 2010

Adjö till facebook

Sommarlov och inget gjort på kursen. Jag hade tänkt vika "några regniga dagar" åt att göra en inlämningsuppgift klar, men denna sommar är det ju bara sol!

Men jag har kollat på facebook ibland, och nu bestämt mig för att avsluta det kontot. Mycket av det som skrivs där av mina vänner är bara oväsentligheter, en del skriver titt som tätt om precis allting. Ska det vara något för mig som lärare att använda, måste det väl göras grupper så att det inte blandas med allt möjligt. Är det någon som använt facebook i undervisningen och i så fall hur?

Nu när jag loggade in, fick jag förslag om att lägga in små knappar om facebook, twitter etc. Någon som ser något bra med det?