onsdag 30 november 2011

Dags för adventskalendern ... i matte och fysik också

   
Jag har just tipsat mina elever om
Hoppas på intressanta uppgifter och experiment ända fram till jul!

    tisdag 22 november 2011

    Lite SMARTare ...

    Jag och en kollega har varit på SMART Nätverksträff i Stockholm idag. Det var steg 4 i utbildningen på smartboard. Härligt med en sådan inspirationsdag, med utbyte av erfarenheter.
    Såg just i veckobrevet en länk till den här sidan med 56 intressanta sätt att använda interaktiva tavlor.

    söndag 20 november 2011

    Metropolitan på hemmaplan

    Visst är tekniken fantastisk när man kan ta del av direktsändning från Met på en bio i Västerås! Jag såg Satyagraha av Philip Glass - operan handlar om Gandhi - en otrolig upplevelse - suggestivt till max!


    Tekniken gör ju också att man kan ta del av ett evenemang i efterhand. Jag hade inte tillfälle att vara med på Skolforum, men tittade i går på paneldebatten om Öppna digitala lärresurser. Margareta Hellström gjorde reklam för KTH:s kurser (med all rätt - det är bra fortbildning!)


    Det var inte så mycket nytt som kom fram i debatten, men gymnasielärarens idé om ett forum för att bedöma konkreta exempel enligt det nya betygsystemet lät bra, för att kvalitetssäkra bedömningen. På Skolverket hemsida kanske?
    Jag jobbar på Komvux och vi planerar för Vux12, då vi ska sjösätta de nya reformerna. Vi är kanske ännu mer beroende av samarbete med andra, eftersom Komvux-enheterna oftast är små.

    torsdag 10 november 2011

    Kan du Pythagoras sats?

    Jag har utnyttjat bloggknappen i mattebloggen på Komvux för att få den som läser min blogg att se hur jag utnyttjat internet-resurser i ma A.
    Gå in på
     kommat,: Kan du Pythagoras sats?:

    Kommentera gärna i mattebloggen också!

    Apropå att undervisa om Pythagoras sats: Du har väl läst den här roliga artikeln?
    Lars Mouwitz: Pythagoras sats - vad är det?