söndag 26 februari 2012

Aktiva elever lär sig mer ...

Självklart är det så. Intressant artikel i DN idag - läs den!

5 kommentarer:

Linn sa...

Instämmer. Självklart är det så.
Från det ena till det andra, jag snubblande över en grej ute i skogen igår och blir så irriterad över att inte veta vad det är. Tycker att det verkar vara något inom fysik, en ledning av något slag. Jag tänker att porslinet är isolering. Kan du göra mig klokare? https://twitter.com/#!/LinnGustavsson/status/174747211102560256/photo/1

IngridJ sa...

Ingen aning. Men jag blir nyfiken, kan du fråga någon?

Linn sa...

Har frågat runt men ingen har kunnat svara än så länge. Men jag ska återkomma om jag får svar sedan :-)

Britt T sa...

Jag gick in på sidan för att kommentera blogginlägg, då det ingår i kursen :)
Här blev det dubbelt intressant genom bilden som Linn ställde fråga runt. Frågade maken, som direkt svarade "Det är en docka till en elledning". När jag googlade hittade jag detta: http://www.elektroskandia.se/KatalogKategori.aspx?rid=34055. "Skruvkrok med pågjuten isolator" och artikelinformationen innefattar åskskydd.

Då jag inte är lärare får jag massor med inspiration och kunskap av bland annat din blogg Ingrid. Artikeln är mycket intressant. Vilket spännande sätt att undervisa och naturligtvis lär sig eleverna mer av att vara aktiva. Jag funderar på avslutningsmeningarna där grundskole- och gymnasielärare inte alltid har tillräcklig utbildning i ämnet. Är det verkligen så?

IngridJ sa...

Tack för svaret på Linns fråga. Tänk vad man lär sig! Och roligt att du får inspiration av min blogg.

Att ha tillräcklig utbildning i de ämnen man undervisar, räcker kanske inte för att vara tillräckligt fri från lärobokens uppläggning. Den friheten kände inte jag de första åren jag undervisade.