måndag 16 augusti 2010

Nu står jag inför något helt nytt ...

På onsdag träffar jag fysikeleverna och då ska jag introducera bloggskrivandet. Det känns pirrigt, det är något helt nytt och jag har ingen aning om ifall komvuxeleverna kommer att gilla det.
Någon som har goda råd att ge? Hur ska jag få eleverna med på det?

3 kommentarer:

b eric g sa...

det är en svår fråga om motivationen. jag tror på en dialog, där ni i klassen bestämmer hur och varför det är bra med bloggandet. det gäller givetvis för dig att du är väl förberedd så att du kan svara på ev. frågor och motargument.

lycka till! meddela gärna hur du gjorde och vilken respons du fick.

Lotta Larsson sa...

Jag håller med b eric g, du kanske bör börja med att visa hur en blogg fungerar. Vi får inte ta för givet att alla vet vad det är.
Här är en länk till ett youtubeklipp.
http://www.youtube.com/watch?v=NN2I1pWXjXI

Hur man skapar en blogg, se yotubeklipp:
http://www.youtube.com/watch?v=rWZxdjaso5o&feature=related

Caroline sa...

Jag håller med följande kommentarer om att det är viktigt att du motiverar dina elever. Bloggen kan fortfarande vara lite skrämmande i mångas ögon. Berätta om att du använt den nu i denna kurs och varför du själv fastnade för användandet och vad du ser som positivt. När dom får förtroende för dig och dina erfarenheter så kommer det gå som en dans!

Åter igen så tycker jag att det är jätteroligt att du tagit till dig bloggen på detta sätt och håller tummarna, jag kommer absolut att följa ditt arbete!